logotype
MENY
STÄNG X

100 % REN HÅRDTRÄNING

Arbetsmetoden är framtagen av nätverket PRODIS (Prevention av dopning i Sverige). Samverkan mellan gym, polis, idrott och kommun. 100 % Ren Hårdträning syftar till att minska användningen av Anabola Androgena Steroider (AAS) och andra dopningpreparat på träningsanläggningar. Lätt att tro att dessa preparat endast är ett problem inom elitidrotten, men missbruk av hormonpreparat är ett samhällsproblem som kryper allt längre ner i åldrarna hos motionärer och tränade.

Låt oss tillsammans göra träningen helt fri från dopning!

ANTIDOPNINGSPOLICY

  • Vi arbetar aktivt för att vara en anläggning fri från dopning
  • Vår definition av dopningsmedel är densamma som Lagen om förbud mot vissa dopningsmedel (1991:1996)
  • Vi står för en ren och hälsosam träning utan dopningsmedel, alkohol och narkotika
  • Vi samarbetar med polisen
  • Medlem som gjort sig skyldig till dopningsbrott kommer att stängas av

Det betyder:
I vårt arbete med att vara en anläggning fri från dopning utbildar vi all personal i dopningsförebyggande insatser. Vi har en policy och en handlingsplan för hur vi ska agera vid misstänkt eller pågående dopningsbrott (bruk och/eller försäljning) och hur vi arbetar förebyggande. Våra dokument revideras årligen. 

Samarbetet med polisen innebär att de har rätt att utan föranmälan kontrollera nyttjandet av otillåtna dopningspreparat i våra lokaler. Genom ett nätverk med andra friskvårdsanläggningar i Visby begränsar vi gemensamt möjligheten till förekomst och bruk av dopning.
Som medlem accepterar/godkänner du att bruk av eller försäljning av dopningspreparat leder till avstängning; bruk 12 månader och försäljning 4 år.

Om du har frågor är du välkommen att fråga oss i personalen.